Rendezvénykereső

Esemény neve: Város: Helyszín:

Facebook

Lajkó Félix szabadtéri koncert

Dátum: 2014. július 13.
Helyszín: Margitszigeti Szabadtéri Színpad

Lajkó Félix zenéjét nehéz műfaji vagy stiláris kategóriába sorolni, ugyanis éppúgy megtalálhatók benne a klasszikus zene, a magyar és más kelet-európai népzenék motívumai, a jazz és a blues, ami pedig ezeket a látszólag egymástól távoli elemeket képes összekötni, az Lajkó Félix virtuozitása és játékának sodró ereje, a közönségre ható szuggesztivitása.


Tagja volt Szabados György együttesének, a Makúznak és Boris Kovac zenekarának, a Ritual Nova-nak. Számos alkalommal fellépett a világhírű japán bhutó táncossal, Min Tanaka-val, a francia Noir Désir zenekarral. Több koncertet adott Alexander Balanescu-val, Boban Markovic rézfúvós roma zenekarával. 
Több színházi előadáshoz írt zenét. Egyebek közt a Szabadkai Népszínház Közellenség című darabjának teljes zenei anyagát szerezte, de az orléans-i Jozef Nadj is rendszeresen kéri fel zenei kíséret komponálására és szolgáltatott már zenei anyagot Bozsik Yvette koreográfiájához is.

Mondhatjuk talán, hogy a legszéleskörűbb művész, akit a külföldi közönség legalább annyira kedvel, mint a hazai közönség. Korábban több alkalommal megrendezésre került már a Lajkó Félix és barátai koncert, amin többek között Rúzsa Magdi is vendég volt már.

2014. július 13-án ismét egy nagy koncerttel várja közönségét a Budapesti Nyári Fesztiválon. A szabadtéri koncert helyszíne a Margitszigeti Szabadtéri Színpad lesz.

Jegyárak: 3500, 3900, 4900, 5900, 6900, 8900 Ft

 

Lajkó Félix szabadtéri koncert