Rendezvénykereső

Esemény neve: Város: Helyszín:

Facebook

Yamato jegyek

Dátum: 2016. november .
Helyszín: Budapest Kongresszusi Központ

Yamato koncrt 2016


A 20 éves Yamato japán dobos csapat egy ünnepi műsorral kelt most útra. A Raion - Howl of Lion címet viselő műsor. A japán dobos csapat már számtalanszor járt Magyarországon és mindig lenyűgözte a hazai rajongókat. 

A Yamato társulat tagjai hihetetlen nagy fegyelemmel készülnek koncertjeikre. Életüket a gamushara jegyében töltik, ami kicsit hasonló a shaolin kolostorban élők életéhez. Testüket folyamatosan karban tartják és a csapat mindennap gyakorol. 

A különböző ütőhangszereknek meghatározó, kultikus szerep jutott a japán kultúra több területén, így a hagyományos No-színház és a különböző templomi rítusok során is. A modern taiko-dobolás a XX. század közepén alakult ki, amikor a különböző japán dob dobfajtákból egységes kamarazene szólamait alakította ki Oguchi Daihachi. A század végére akkora népszerűséget szerzett a műfaj, ami Japán-szerte több mint ötezer különböző zenekar megalakulását eredményezte, de világszerte, elsősorban Amerikában, Európában és Ausztráliában is számtalan amatőr és félprofesszionális zenekar létezik. 

Jegyek már kaphatóak!

Yamato jegyek