Család > Élménybirtok - Bikal

Élménybirtok - Bikal

Élménybirtok - Bikal

Helyszín: Puchner Birtok
Dátum: Egész évben

JEGYVÁSÁRLÁS

Nem háborúkról és területszerzésekről, hanem étkekről, mesékről, mesterségekről, lovagokról és szerelmes trubadúrokról lesz most szó. Bikalon, az Élménybirtokon velük mind találkozhatunk!
Emlékezzünk vissza a történelem órákon hallott, mesés középkori kalandozásokra! Színes képek elevenednek fel bennünk lovagokról, királykisasszonyokról, mesteremberekről, tiszteletről, apródok táncáról, varázslatokról és egy olyan társadalomról, ahol az összetartás és a fejlődés, a megújulás közös cél volt. Magyarországon egyedüliként Bikalon építettek fel egy reneszánsz kori települést, ahol mindezeket újra átélhetjük!

A Bikali Élménybirtok 2010-ben nyitotta meg a kapuit, miután háromévnyi gondos tervezés, építkezést követően, egy autentikus középkori város jött létre hét hektáron, ahol a hétköznapok pont úgy zajlanak, mint fél évezreddel ezelőtt: a kézművesek különféle használati tárgyakat készítenek, a kovács lovat pakol, a péket seprűvel kergeti a felesége, és minden sarkon mesés történetek várnak.

A 7,5 hektáron elterülő birtok területileg 5 nagy egységre tagolódik: a Középkori Falu, az Óváros, a Főtér, a Reneszánsz Palota és a Lovagi Küzdőtér. A közel 35 építményben műhelyek, boltok, vendéglátó egységek és képzésre, foglalkozások megtartására alkalmas helységek kerültek kialakításra.

JEGYVÁSÁRLÁS

A jobb felhasználói élmény érdekében az oldalon sütiket használunk.

Top