Rendezvénykereső

Esemény neve: Város: Helyszín:

Facebook

Mi Padre - Az én Apám

Dátum: 2013. október 24.
Helyszín: Művészetek Palotája

Mi Padre - Az én Apám címmel 2013. október 24-én a Művészetek Palotájában egy színpadon a hazai zenei élet krémje.


"Jávori Vilmos a jazz történetének egyik legnagyobb alakja, aki jelentős hatással volt a magyar és a környező országok zenéjére. A rosszból is tudott jót varázsolni, a jóból pedig kiválót. Nevéhez fűződik a Montreux-i Jazzfesztiválon aratott első magyar győzelem Szakcsi Lakatos Bélával, Tomsics Rudolffal, illetve Pege Aladárral. Növendékei világszerte ismert és sikeres zenészek: Balog Roland, Hodek Dávid, Kaszás Péter. A mai magyar pop- és jazzprodukciókban alkotó tanítványai: Balog László, Mohay András, Oláh Gábor, Takács Nikolasz.


A zene szeretete már nagyszüleimtől jön, nagymamám volt az első női dobos az országban a húszas évek bebop- és swingvilágában. Apám külföldi turnéiról és koncertjeiről CD-ket és lemezlejátszót hozott haza ajándékba, így mi Itzhak Perlman, John Eliot Gardiner, Keith Jarrett és Quincy Jones nótáit hallgattuk. Mikor zenével kezdtem foglalkozni, az ország legjobb tanárai oktattak: dr. Molnár Edith, dr. Fényes László, Jankó Katalin, Kóté László, Szabadi Vilmos, Fogarasi János, Tornóczki Ferenc és Szakcsi Lakatos Béla.


Zeneszerzőként nyitott szívvel és szemmel járom a világot. A szeretet, tehetség és hit ugyanúgy egyek a zenében, mint az életben. Ebben a zenei szentháromságban élnek azok is, akikkel együtt hoztam létre a Mi Padre albumot. Aki a lemezt meghallgatja, ebből az egységből kaphat egy kis ízelítőt.
A Mi Padre album tükrözi a magyar művészet és zene csodálatos egyediségét. A lemez és a koncert megalkotásában aktívan részt vett jó barátom, Sárik Péter, továbbá Bogányi Gergely, Tony és Roby Lakatos, Lovász Irén, Szabadi Vilmos, Szakcsi Lakatos Róbert, Wolf Péter, Bodrogi Gyula színművész és Szabó István filmrendező. Köszönöm nekik, és a további közel 160 embernek, akik jónak találták ezt a megemlékezést az én apámról (Mi Padre)." (Jávori Dávid)

A koncerten közreműködik Balázs János, Balog László, Balogh Roland, Balogh Zoltán, Bogányi Gergely, Dandó Zoltán, Egri János, Farkas Enikő, Horváth Charlie, Horváth "Plutó" József, Kaszás Péter, Király Linda, Kökény Attila, Kőszegi Imre, Tony Lakatos, Roby Lakatos, László Attila, Lattmann Béla, Lovász Irén, Nyírő Áron, Q-Cee, Révész Richárd, Sárik Péter, Szabadi Vilmos, Szakcsi Lakatos Béla, Szakcsi Lakatos Róbert, Takács Nikolasz, Tar Gergely, Wolf Kati, Honvéd Férfikar, Magyar Virtuózok Kamarazenekar, valamint tízfős fúvós zenekar, amelynek tagja Tóth László "Lecsó" (Nemzeti Filharmonikusok)

Jegyek: 2900, 4900, 7900, 11900, 24900 Ft

Mi Padre - Az én Apám